Dorians Grejs (2009) Dorian Gray

IMDB: 6.3

Žanrs

Drāmas
Fantāzijas
Trilleris

Režisori

Oliver Parker

Aktieri

Ben Barnes, John Hollingworth, Cato Sandford, Pip Torrens, Fiona Shaw, Ben Chaplin, Caroline Goodall, Maryam d'Abo, Michael Culkin, Colin Firth, Emilia Fox, Nathan Rosen, Jeff Lipman, Louise Kempton, Douglas Henshall

Filmas apraksts

Jauns un naivs puisis, vārdā Dorians Grejs, ierodas Londonā. Viņu savā „aizbildniecībā” ņem Henrijs Votons, kurš iesaista Dorianu sabiedriskajā dzīvē, iepazīstina kautrīgo jaunekli ar džinu un tabaku un potē viņam savus uzskatus. Dorians iepazīstas arī ar Bazilu Holvardu, mākslinieku, kurš uzglezno Doriana portretu. Turpinādams iepazīt Londonu, Dorians satiek jaunu aktrisi Sibillu Veinu un grasās viņu precēt. Henrijs iejaucas, sakot Dorianam, ka precēties ir muļķīgi un vajag baudīt dzīvi, ņemot visu, ko tā piedāvā. „Tev pieder pasaule,” Henrijs saka. Un Dorians ļaujas Henrija ietekmei. Viņš pamet Sibillu, iesaistās orģijās – gan ar sievietēm, gan vīriešiem – un pārvērš savu dzīvi par nebeidzamu ballīti. Pirmās sekas parādās jau pavisam drīz – Dorians ievēro, ka viņa portrets sāk pārvēsties: tas noveco. Tomēr Doriana krāšņajā burleskā viens pēc otra iejaucas notikumi no malas: Sibilla izdara pašnāvību un Dorians uzzina, ka viņa bijusi stāvoklī, savukārt Bazils pēkšņi paziņo, ka viņam Parīzē paredzēta izstāde un lūdz atļauju izstādīt Doriana portretu. Dorians nolemj Bazilam parādīt, kādēļ gleznu nekad nevarēs izstādīt un uzved viņu uz bēniņiem, kur glezna noglabāta. Ieraudzījis drausmo skatu (gleznā redzama Doriana dvēsele un tā vairs neizskatās diez ko labi...), Bazils iesaucas, ka to tā nevar atstāt un portrets jāiznīcina. Abi sastrīdas un Dorians Bazilu nogalina. Ar laiku Doriana dzīvesveids vairs nedara viņu laimīgu un viņš dodas prom. Atgriezies pēc nepilnām divām desmitgadēm, Dorians satiek Emīliju un vēlas sākt dzīvi no jauna kopā ar viņu. Taču arī šoreiz tam nav lemts piepildīties – jau atkal iejaucas Henrijs. Un šoreiz – pavisam cita iemesla dēļ.

  • Дориан Грей
  • Dorian Gray
Dorians Grejs - Oliver Parker
© 2009 Ealing Studios

Skaties filmas online treileri

Skaties filmas online

  • vājprātā garlaicīga,nesaprotama,murgaina.kāds sākums-tādas beigas.
    LaLa 19.05.2011. 10:51
  • Ar gramatu pat loti labi sakrit, rezisors pacenties..Filma bija loti laba, bet vai lieliska, stridigs jautajums, jo elpu neaizrava. Pec noskatisanas uzreiz izdzesu ara no listes.
    katastrofa 14.10.2010. 15:12
  • sižets labs, bet kaut kā neiet kopā filmas noformējums ar stāstu par Dorianu Greju...
    barrbara 02.08.2010. 20:23
  • Elpu aizraujoša!
    bombonga 15.07.2010. 09:38
  • Bija laba, patika.
    vladix 15.06.2010. 07:23